Resumen:
The present Project’s objective is to increase the orange tourism through creative experiences on products production at Doña Cleme´s candy farm at Malvas county in Zaruma. A quantitative study was worked out using surveys which results, that once analyzed, revealed that tourists are very focused on acquiring emblematic candies from the above mentioned county. The study indicated a lack of awareness and promotion of such a business opportunity. This missed opportunity is even greater because of the cultural and patrimonial attractiveness of this territory which is a plus for its visitors, so it would be an additional touristic business opportunity to capture by Doña Cleme´s Farm.
Descripción:
El presente proyecto tiene como objetivo potencializar el turismo naranja a través de experiencias creativas en el proceso de producción de dulces en la finca de dulce Doña Cleme en la parroquia Malvas del Cantón Zaruma, se trabajó con una metodología cuantitativa, mediante las encuestas se analizó que los turistas están enfocados más en adquirir los dulces emblemáticos de la parroquia donde se pudo identificar la falta de conocimiento y difusión del atractivo, donde se tiene un valor agregado para los visitantes, además de ser un territorio muy rico en parte cultural y patrimonial por ende para el aprovechamiento turístico de la finca de Doña Cleme.